Водич за родитеље кроз систем образовања и васпитања

поставио/ла Милан Милошевић 28.06.2012. 08:28   [ ажурирано 28.06.2012. 08:33 ]

Embed gadget

Поштовани/е,

Обавештавамо Вас да је Министарство просвете и науке, у оквиру ДИЛС пројекта, издало приручник Нико као ви! Водич за родитеље кроз систем образовања и васпитања. Електронску верзију овог приручника можети погледати и скинути са интернет адресе: http://www.dils.gov.rs/documents/filesEducation/jun2012/Vodic%20za%20roditelje.pdf

Министарство просвете и науке у оквиру пројекта “Пружање унапређених услуга на локалном нивоу-ДИЛС”, а у сарадњи са ЦИП-Центром за интерактивну педагогију и Фондом за отворено друштво, Србија, покренуло је иницијативу „И родитељи се питају“. У периоду октобар 2011. - март 2012. године иницијатива се реализује у пет општина: Врачар, Савски венац, Звездара, Обреновац и Пожега, а на избор је утицала заинтересованост општинске управе да се у њу укључи. У 2012. години планира се проширење иницијативе и на друге општине.

Основни циљ иницијативе је унапређење услова за развој, образовање и живот деце, стварањем услова за активније и квалитетније учешће родитеља у доношењу одлука које се тичу деце, како у Установи, тако и на нивоу општине. Установа, у смислу овог документа, јесте предшколска установа, основна и средња школа.

Очекивани исходи су: Основани и активни савет родитеља општине; Унапређен рад савета родитеља Установа; Боља сарадња између родитеља, Установа и општинске управе.

Надамо се да ће Вам приручник користити у будућем раду.

Срдачан поздрав,

ДИЛС тим Министарства просвете и науке

Comments